Bericht van de Coördinator

Welkom op de website van het project ‘Empathy In Health’!
Het doel van dit project is een essentiële competentie, namelijk empathie, in het gezondheidszorgonderwijs te introduceren. Volgens ons is empathie de sleutel om de kloof tussen de praktijk en de hogeschool- en universitaire opleidingen te dichten.
Daarom willen we een curriculum rond empathische vaardigheden ontwikkelen, samen met bijhorend, ISO-gecertificeerd lesmateriaal.
We willen in eerste instantie een programma uitwerken dat gebaseerd is op de huidige onderzoeksgegevens en op de feedback van lesgevers, studenten en patiënten. Hun ervaringen, ideeën en verwachtingen in combinatie met educatieve video’s en VR-technologie zullen ons de noodzakelijke set van competenties opleveren om dit doel te bereiken.

Speciaal voor dit ambitieuze doel hebben we een team samengesteld met prominente collega’s van zes verschillende organisaties, uit vier landen van de Europese Unie.
Al deze partners hebben een jarenlange ervaring op het vlak van onderwijs en opleiding aan de universiteit en/of hogeschool. Daarnaast beschikken sommige partners over voor de ons relevante geavanceerde technologische kennis en vaardigheden.
Volg ons voor regelmatige updates over dit project!